Om mig

Med kreativiteten som drivkraft

Jag har arbetat med lera på många olika sätt sedan jag tog examen 2002. I början hade jag många återförsäljare och fokuserade på att producera fina produkter till dem. 2010 flyttade jag hela min verksamhet till Ystad där jag även kunde öppna en egen butik. Fantastiskt roligt att få möta kunderna, höra och se deras reaktioner på mitt arbete. Med tiden har jag valt bort återförsäljare, till fördel för att kunna arbeta i liten skala i min egna butik. Här har jag möjlighet att låta kreativiteten styra min arbetsdag.

Här i min verkstad på Per Helsas gård gör jag mindre produktioner av bruksföremål, större unika konsthantverksprojekt, små unika arbeten där lek och kreativitet står i centrum. Jag arbetar främst i lergodslera, men även en del i porslin.

Jag älskar mitt jobb. Att kunna ha en arbetsdag som ofta börjar med frågan ”Vad har jag lust att göra idag”, det är en lyx som jag är väldigt tacksam för. Att alltid går och fundera lite på nästa projekt, skissa lite i tankar, se och betrakta mina färdiga arbeten i ett sökande efter förfining, att arbeta i ett material som är så föränderligt och levande som lera, det är fantastiskt. Kreativiteten är som en ständig motor, en inre drivkraft och en oändlig nyfikenhet. Den är viktig för mig, kreativiteten. Därför har jag också valt att inte göra några beställningar alls. Utan arbetar bara ifrån mitt egna huvud.

CV:

Verksamhet: Invigde egen verkstad/butik (Per Helsas gård) 2010 Produktionsversktad malmö 2006-2010

Utbildningar: Glas og keramikskolen på Bornholm, keramiklinjen 1999-2002 Grebbestads folkhögskola keramik 1998-1999 Højskolen Bornholm, keramik 1997-1998 Estetiska Programmet, Gymnasium De la Gardieskolan Lidköping 1994-1996

Utställningar: Separatutställning Karlstad Konsthantverkare 2018 Separatutställning Formargruppen Malmö 2018 Decade, Bornholm 2010 Magic Flower Hannover 2009